• Home Gebreken aan uw verwarmingsketel

Gebreken aan uw verwarmingsketel

Wanneer er gebreken aan uw CV ketel zijn, is dit niet bepaald prettig. U kunt niet meer comfortabel douchen en ook kunt u uw huis niet warm stoken. Goed onderhoud kan bepaalde gebreken voorkomen of voor blijven. Mocht u echter momenteel problemen met de ketel hebben, dan is het daarvoor uiteraard te laat. U staat voor de keuze om de ketel te laten repareren of een nieuwe aan te schaffen. In dit artikelen leggen we de voordelen hiervan uit. De Remeha calenta is een ketel die overigens zeer populair en goed betaalbaar is.

Ketel laten repareren door leverancier

reparatie cvWanneer de ketel defect is dan kan deze in veel gevallen worden gerepareerd door het bedrijf dat de ketel geleverd heeft. Als dit binnen de garantie valt is er niets aan de hand. Is uw ketel al wat ouder dan zult u deze kosten vaak zelf moeten betalen. En deze kosten kunnen flink oplopen.

Afhankelijk van het onderdeel van vervangen moet worden. Wanneer uw ketel ouder dan 15 jaar is, dan wordt over het algemeen geadviseerd om voor een nieuw model te kiezen. Deze ketels zijn namelijk ook zuiniger in het gebruik en kunnen dus voor een besparing zorgen.

Nieuwe ketel aanschaffen, mogelijk de meest interessante optie

Een nieuwe ketel aanschaffen is in veel gevallen dus zeker een interessante optie. U moet het geld natuurlijk wel beschikbaar hebben om deze te laten plaatsen. Mocht u toch interesse hebben in een nieuwe ketel maar het geld momenteel niet beschikbaar hebben, dan kunt u een financiering of lease van een ketel overwegen. Sommige installatiebedrijven bieden deze mogelijkheid.

U betaald dan een vast bedrag per maand, dit is vaak inclusief het onderhoud, en zo hoeft u niet in 1 keer het volledige bedrag op te hoesten. Informeer bij uw installatiebedrijf of deze mogelijkheid er is. Met een lease constructie wordt de ketel niet van u. Bij een financiering is dit wel het geval.