• Home Een dakraam laten plaatsen op zolder

Een dakraam laten plaatsen op zolder

De zolder wordt vaak alleen als opslag gebruikt, maar als u een hoge plafond heeft in de zolder, dan zou u deze om kunnen toveren tot een ruime slaapkamer of werkkamer. Helaas zijn zolders meestal niet voorzien van genoeg ramen. Het is dan nodig om een nieuwe dakraam te plaatsen. Dit is geen moeilijke klus!

Soorten dakramen Er zijn drie soorten dakramen, elk met hun voor- en nadelen:

Tuimelramen: Deze kantelen en scharnieren tot aan de klik. Ze kunnen in elke stand open. Bij deze ramen heeft u geen vrij uitzicht, maar de luchtstroom is goed te reguleren

Uitzetramen: Dit zijn ramen die bovenin vast zitten met scharnieren en naar buiten toe open gaan. Als deze wijd open worden gezet dan geven ze goed uitzicht.

Uitzettuimelramen: zoals de naam het zegt, deze zijn een combinatie van de andere twee soorten ramen. Deze hebben naast het scharnier functie van het tuimelraam ook een extra klapfunctie, zodat ze ver opengezet kunnen worden, zonder ruimte in te nemen in de kamer.

Zelf plaatsen of toch maar uitbesteden?

Er is een zekere hoeveelheid aan kennis nodig om een dakraam te plaatsen. Het stuk dak moet er op de juiste manier uit, het raam moet goed geplaatst worden en ook op de juiste manier vastgezet. Tenzij u ervaring heeft met dergelijke klussen, is het ten zeerste aan te raden om een professioneel bedrijf in te schakelen. De kosten vallen over het algemeen reuze mee!